Bloesemtocht van de ,,Angerse Oldtimer Club”.

  Afgelopen zondag werd de 4e ,,Bloesemtocht”, met stralend weer verreden.

De eerste deelnemers waren al om half negen bij ons clubhuis,,Herberg De Ploeg” waar ingeschreven moest worden voor deze toertocht.

De pauze plaats, die door het bestuur en de rit uitzetters, geheim was gehouden, was in Heteren bij het Gelderse Smalspoor Museum.

Alle voertuigen, zo’n 140 stuks, werden om tien uur op pad gestuurd, eerst de 42 tractoren, die moesten een kleine zestig kilometer rijden, gevold door de 20 Solexen voor de 70 km.

Daarna gingen de 22 brommers voor de 80 km., gevolgd door 56 auto’s en motorfietsen, die moesten zo’n 110 km. afleggen.

Als verrassing voor deze tocht, reed er de grote bus van ,,Oome Joop’s” tour mee, ook wel bekend bij vele mensen als oprichter van de ,,Tour De Frats”, maar Oome Joop is in de jaren zeventig overleden.

Zijn zoon Marcel Legerstee heeft de goede traditie van zijn vader voort gezet en gaat nu met die kinderen op ,,fietsvakanties”.

Marcel heeft zijn hart op de goede plaats zitten, zo gaat hij met de grote bus mee naar Parijs om op 10 mei een steentje bij te dragen aan de sponsorloop; ,,Kom op Tegen Kanker”, die  wordt gelopen van Parijs naar Zaandam voor de kankerbestrijding.

In de toekomst zul je hem nog vele malen tegen komen op evenementen.

De eerste deelnemers waren rond twaalf uur bij het museum in Randwijk, waar ze ontvangen werden met koffie/thee broodje enz.

Er was van alles te bekijken uit de oude baksteen industrie, het maken van handvorm stenen, restaureren van de vele smalspoor treintjes, lorries enz.

Een clublid van de ,,Angerse Oldtimer Club”, Arnold Willems  heeft daar voor zijn hobby een dragline gerestaureerd en liet de oldtimer liefhebbers zien hoe er ‘gedraaid’ moest  worden vroeger met zo’n groot ding, op de decimeter naukeurig gooit hij de bak waar hij hem hebben wil.

Bij de ,,Angerse Oldtimer Club” is een lid die voor 35 jaar geleden voor zijn beroep op een dragline als machinist gedraaid heeft, het bestuur had voordien Arno Willems benaderd of we deze persoon verrassen konden, om hem op deze dag weer eens te laten draaien, Arno ging daar gelijk mee akkoord.

Ons lid, Ben Kuster, die op een Solex gearriveerd was, kwam bij de dragline kijken, werd door Arnold gevraagd of hij het eens een keer wilde proberen om te draaien

Dat liet Ben zich twee keer zeggen, klom in de dragline en liet de oldtimer liefhebbers zien dat hij het nog lang niet verleerd was.

Ben heeft in zijn leven door heel Nederland gezworven met zijn dragline, zo ook heeft hij mee geholpen, na de watersnood ramp in Zeeland, de dijken daar weer zo gauw mogelijk dicht te krijgen.

Uit zijn verhalen blijkt, dat de Zeeland ramp, grote indruk heeft gemaakt op hem.

Na twee uur werd weer gestart voor de terug tocht, eerst weer de tractoren gevolgd door de Solexen, brommers , auto’s en motorfietsen.

Om half vijf waren alle rijders weer voldaan, terug bij ons clubhuis in Angeren, waar nog nagepraat werd, hapje gegeten, met een leuk stuk muziek erbij enz.

Zoals het al een beetje traditie begint te worden had het bestuur weer een quizvragen lijstje gemaakt voor onderweg, sommige deelnemers vonden het een beetje pittig, maar er waren toch nog veel personen die de antwoorden lijst, na de rit terug gaven om te laten controleren.

De eerst prijs ging naar Riek Verheijen uit Hoogeveen met alle achttien vragen goed, ze mocht dan ook als eerste kiezen uit de leuke prijsjes.                                                                   De tweede prijs ging naar drie deelnemers die gelijk waren geëindigd met 17 goede antwoorden, na loting werd Els Bolder uit Angeren 2e, de 3e prijs ging naar Mieke Kapel uit Elst en de 4e prijs naar Marja van Elk uit Nijmegen.

Deze winnaars kregen ook nog een Rally kaart mee met 1e, 2e, en 3e prijs erop als herinnering aan deze mooie tocht door de Betuwe.

Op 18 mei a.s. gaat de ,,Angerse Oldtimer Club” een bezoek brengen aan het Ambachtelijk Museum in Terschuur, U kunt zich nog aan melden per mail tot 15 mei, jl.stienstra@hetnet.nl 

Kosten € 15,00 per persoon.

De volgende rit is de ,,Midzomertocht” op 13 juli a.s., 10.00 uur verzamelen bij ons clubhuis ,,Herberg De Ploeg” aan de Molenstraat 6 te Angeren.

Zie foto's